Kunststof kozijnen schilderen

Heeft u kunststof kozijnen in uw huis maar bent u niet zo gecharmeerd (meer) van de kleur? Het vervangen van kunststof kozijnen kan erg prijzig zijn. Maar wat veel mensen niet weten is dat het schilderen van kunststof kozijnen, net als bij houten kozijnen, prima kan. Om uw huis een nieuwe look te geven is het schilderen van uw kunststof kozijnen dus een prima alternatief. Het is daarbij ook nog eens goedkoper en gemakkelijker dan het vervangen van de kozijnen.

De moeite waard?

Wel is het goed om te kijken naar de conditie van de kozijnen. Wanneer ze in een mindere staat zijn en ze toch over een paar jaar vervangen moeten worden is het wellicht zonde om ze te schilderen. U kunt dan beter kiezen om de kozijnen meteen te vervangen. Dit is uiteindelijk meer kostenbesparend.

Zelf aan de slag

De kosten van het schilderen van uw kunststof kozijnen kunt u verlagen door een deel of de hele klus zelf te doen. Als u handig bent en tijd vrij heeft en u wilt minder geld kwijt zijn dan is dat een goede optie. Let dan wel op dat u over de juiste middelen beschikt en u goed inleest. Met de verkeerde verf of werkwijze kunt u namelijk schade toebrengen aan uw kozijnen. Ook komt er natuurlijk veiligheid kijken bij het werken op hoogtes. Zorg dat u steigers huurt om veiliger aan de slag te kunnen gaan.

Uitbesteden

U kunt uiteraard ook de klus uit handen geven. Dit kan ook gedeeltelijk, dat u zelf bijvoorbeeld het schuurwerk verricht dat nodig is voor het schilderen van de kozijnen. Het kost u misschien wat meer geld maar het bespaart u natuurlijk wel veel tijd wanneer u een vakman inschakelt voor de klus. Een schilder beschikt zelf al over het juiste gereedschap en u kunt er dan van op aan dat het resultaat netjes is. Overweegt u een schildersbedrijf in te schakelen? Pyck staat voor hoogwaardig schilderwerk tegen aantrekkelijke prijzen. Neem via de bovenstaande link vrijblijvend contact op met Pyck.

Stappenplan

U wilt uw kunststof kozijnen schilderen, hoe gaat u te werk? Zorg allereerst voor een goede voorbereiding. Zorg dat u alle middelen in huis heeft om zo efficiƫnt mogelijk aan de slag te kunnen gaan. Denk aan spullen voor het schuren en verven en materiaal om de ramen en dergelijke af te plakken en af te dekken. Wanneer u alle benodigdheden heeft is het eerst belangrijk om de kozijnen goed schoon te maken, ze moeten goed ontvet zijn voor u begint aan het schuren. Na het schuren is het van groot belang dat u een hechtprimer aanbrengt, deze zorgt voor een goede ondergrond voor de verf. Zorg vervolgens dat u twee lagen van de verf aanbrengt. Vergeet niet na de hechtprimer en de eerste laag verf de kozijnen licht op te schuren.